Skolor

För barn i alla åldrar är museet ett spännande äventyr. Här får barnen möta skogens konung - Älgen - och alla hans vänner. De får komma nära naturen, lära känna den med alla sinnen och genom egna upplevelser.

Halle & Hunneberg

I museet kan barnen möjlighet att lära sig om Halle- och Hunneberg, om bergens dramatiska geologi med hisnande rasbranter och rika djurliv. Dessutom berättas det om bergens kulturhistoria, traditionella kungajakt och det spännande Vitteneguldet.

Entréavgift

Entréavgift till museet är 20kr/elev där medföljande lärare har fri entré. För skolor i Vänersborgs kommun är det fri entré för elever samt medföljande lärare.

Arrangörsstöd

Vi omfattas av det regionala arrangörsstödet som kan användas för att finansiera kulturresor för barn och ungdomar. För mer information - kontakta er kommun.

Det är möjligt att söka stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.
Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet